Βραδιά Κλασικής Μουσικής



Μαγεύτηκαν από τη μουσική και το χώρο όλοι όσοι βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μυροφόρων Πέρα από κάθε προσδοκία τόσο από πλευράς προσέλευσης κοινού αλλά και από την εκπληκτική συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών οι οποίοι και έκαναν την επιλογή πολύ γνωστών και αγαπημένων μουσικών κομματιών, είχαν την τύχη να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στο υπαίθριο Αμφιθέατρο του Ιερού Ναού Αγίων Μυροφόρων στο Πανόραμα Παλλήνης...

Πάνω από 300 άτομα, κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο του αμφιθέατρου
και της εκκλησίας. Άλλωστε, στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενώσει τη φυσικής ομορφιάς τοποθεσία της περιοχής, το πρωτοποριακά διαμορφωμένο αμφιθέατρο, που αποτέλεσε το όραμα μιας ομάδας κατοίκων και τις διαχρονικά ρομαντικές μελωδίες των καλλιτεχνών, προς την δημιουργία εκκλησίας εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, σεβόμενης απόλυτα τη φυσική ομορφιά του χώρου.
Οι μελωδίες των, Beethoven,Chopin, Mozart, List, Grieg ,Massenet και ιδιαίτερα στο κλείσιμο με το υπέροχο βαλς των χαμένων ονείρων του Χατζηδάκη και το μοναδικό tango της ταινίας άρωμα γυναίκας , σκορπίστηκαν απλόχερα εκείνη τη βραδιά και συνδυάστηκαν με την υπέροχη ακουστική του χώρου, την ησυχία και τους ήχους της καλοκαιριάτικης σιγαλιάς. Πιο συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι εξής : Έλενα Χούντα (πιάνο), Στέλλα Τσάνη (βιολί), Κώστας Παρισιάδης (κιθάρα) και Φιλιώ Σπαρταλιάν (πιάνο).Κι έτσι λοιπόν, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μια βραδιά εκπληκτική, με κλασικά έργα ρομαντικής εποχής, στο χώρο - κόσμημα της περιοχής, κάτω από τον αττικό έναστρο ουρανό και αγναντεύοντας στον ορίζοντα τον Ευβοϊκό κόλπο.

Η εκκλησία των Αγίων Μυροφόρων λειτουργεί πλέον κανονικά και μπορείτε επίσης να την επισκεφθείτε όλες τις ώρες λειτουργίας της. Εκεί θα σας υποδεχτεί ο πατέρας Χρήστος, ο οποίος συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους με το χαιρετισμό του τόσο κατά την έναρξη της συναυλίας όσο και κατά την λήξη της.

Πληροφορίες για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δημιουργία» στο 210 6038 809 και το στο www.dpp.gr.

Ιερός Ναός Αγίων Μυροφόρων, Κ. Παλαμά 7 και Αστέρων, Πανόραμα Παλλήνης (είσοδος από Μαραθώνος στο Άλεξ Πάκ)
Keywords
Τυχαία Θέματα