Βουλγαρία: Μεταλλικό τείχος γύρω από τη Βουλή «ηλεκτρίζει» τους διαδηλωτές



Νέα ισχυρότερα μεταλλικά πλέγματα έστησε η βουλγαρική αστυνομία γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την απώθηση των προηγούμενων από τους διαδηλωτές....

Αστυνομικοί δήλωσαν, μάλιστα, σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα ότι ισχυρά αυτά μεταλλικά πλέγματα σαν αυτά που τοποθετήθηκαν γύρω από τη Βουλή χρησιμοποιούνται συνήθως σε ροκ
συναυλίες.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, που επικαλείται σε σχετικό δημοσίευμά του, στην ηλεκτρονική του σελίδα, το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, 23 άτομα κρατούνται σε σχέση με τις χθεσινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν - σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα - ότι η αστυνομία ήρθε σε σύγκρουση με φοιτητές από το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), που μετέβησαν στη Σόφια προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις.
Ύστερα από δέκα ώρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Σόφια, με εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, μεγάλος αριθμός αστυνομικών ενισχύσεων έφτασε, γύρω στις 9:30 χθες το βράδυ, έξω από τη Βουλή προκειμένου να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος.
Υπήρξε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, που συνέχισαν και χθες, για 152η ημέρα, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, η κατάληψη του Πανεπιστημίου της Σόφιας θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αλλά σε αντίθεση με τη Δευτέρα και την Τρίτη, σήμερα θα επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο στη διοίκηση του Ιδρύματος και τους υπεύθυνους διαφόρων τμημάτων.
"Λόγω των ακραίων γεγονότων στην πρωτεύουσα, με τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις φοιτητών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κύριο κτίριο του Πανεπιστημίου της Σόφιας θα παραμείνει ως έχει. Αυτό είναι το καθήκον μας. Έχουμε πίστη και δύναμη" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κινήματος "Early Risers" των διαμαρτυρόμενων φοιτητών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα