Βουλγαρία: 200 πυρκαγιές σε καθημερινή βάση


Περισσότερες από 200 πυρκαγιές εκδηλώνονται σε καθημερινή βάση στη Βουλγαρία, δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης Πυροπροστασίας και Πολιτικής προστασίας του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, Νικολάι Νικόλοφ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus....

«Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύπλοκη, καθώς έχουμε περισσότερες από 200 πυρκαγιές τη μέρα σε όλη την επικράτεια. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι οι οργανωμένες επιχειρήσεις όλων των αρμόδιων αρχών οδηγούν σε πολύ
καλά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Νικόλοφ. Τόνισε επίσης ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν οδηγούν στην κατεύθυνση των εμπρησμών, αλλά της ανθρώπινης αμέλειας.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκαν το βράδυ οι δύο πυρκαγιές στην πόλη Γιάμπολ και στην περιοχή Χάσκοβο, όπου περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη.

Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών εκδηλώθηκε σε δασικές εκτάσεις και στην Αλβανία. Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι 16 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα κυρίως λόγω του κύματος καύσωνα, με το θερμόμετρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σε πύρινο κλοιό και η ΠΓΔΜ, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις στο Τέτοβο και στο Λίπκοβο, κοντά στα Σκόπια.
Keywords
Τυχαία Θέματα