Βέροια: Τέσσερις φορές ισόβια για το διπλό φονικό

Καταπέλτης ήταν το δικαστήριο Κατερίνης που καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που το καλοκαίρι του 2011 είχαν δολοφονήσει ένα ζευγάρι επιχειρηματιών της Βέροιας. Το διπλό φονικό είχε γίνει σαββατόβραδο, στις 26 Ιουνίου 2011, όταν οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι των άτυχων ηλικιωμένων και χτύπησαν με γροθιές ή κάποιο αντικείμενο τον 73χρονο....

Κατόπιν, έδεσαν τον ίδιο και την 69χρονη
σύζυγό του χειροπόδαρα με λωρίδες υφάσματος και σχοινιά από τις κουρτίνες, ενώ τους φίμωσαν με διάφορα υφάσματα που βρήκαν μπροστά τους.
Ανενόχλητοι άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι, από το οποίο άρπαξαν ό,τι θεώρησαν πιο πολύτιμο και έπειτα εγκατέλειψαν τα θύματά τους αβοήθητα. Δυστυχώς, οι άτυχοι ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή και τα άψυχα σώματά τους βρήκε την επόμενη μέρα ένας από τους γιους τους, ο οποίος υπέστη σοκ. Ο 73χρονος είχε υποκύψει στις πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι, στο πρόσωπο και τον θώρακα, ενώ η 69χρονη υπέστη ασφυκτικό θάνατο καθώς οι δράστες τής είχαν φράξει τις αναπνευστικές οδούς.

Το άγριο φονικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Βέροιας. Οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 20 ετών, συνελήφθησαν, τελικά, τον Ιούλιο του 2012 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο συνεργός τους πιάστηκε στη φάκα της αστυνομίας λίγες μέρες αργότερα. Στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν και ως κρησφύγετό τους είχε βρεθεί τότε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Τοκάρεφ, τρεις γεμιστήρες με 63 φυσίγγια και άλλα 137 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και πλήθος κλοπιμαίων, πολλά από τα οποία προέρχονταν από το σπίτι των θυμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα