Βενιζέλος και Κουβέλης κάθετα αντίθετοι στην εφεδρεία


Τα ζητήματα των ναυπηγείων και της εργασιακής εφεδρείας μονοπώλησαν τη νέα σύσκεψη, διάρκειας μιάμισης ώρας, που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη....

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι στόχος είναι η εξέυρεση λύσεων για τη ναυπηγοεπισκευαστική
ζώνη. Για την εργασιακή εφεδρεία ανέφερε ότι όλα τα σενάρια εξετάζονται, για να δοθεί η καλύτερη λύση.
«Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε για να διασωθεί η ναυπηγική βιομηχανία και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας», είπε ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το ζήτημα είναι η πραγματική οικονομία» είπε ακόμα. Για την εφεδρεία είπε ότι «εμείς είχαμε μια αρνητική εμπειρία, αφού επρόκειτο για αναγκαστικό μέτρο», ενώ επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. «Στόχος να διαφυλάξουμε τη στρατηγική προοπρική της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα ναυπηγεία, όπου εργάζονται 2.500 άνθρωποι. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική εφαρμογής εφεδρείας στο Δημόσιο. «Δεν θα συμφωνήσω σε ένα φιάσκο».Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος, σε ερώτηση για το αν εξετάζεται η εφαρμογή εφεδρείας, είπε: «Τα εξετάζουμε όλα». Παράλληλα είπε ότι «πρέπει να βρούμε 11,5 δισ. και θα τα βρούμε».
Αύριο στις 16:00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών για να έχει ενημέρωση για το πακέτο των 11.5 δισ.Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος βρέθηκε στη σύσκεψη, υπογράμμισε τη σοβαρότητα του προβλήματος των ναυπηγείων ενώ προανήγγειλε ότι θα οριστεί ένας συντονιστής που να αναλάβει να χειριστεί εκ μέρους της κυβέρνησης το θέμα αυτό. «Στόχος μας να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι με τα ναυπηγεία και να προστατέψουμε τους εργαζομένους» είπε, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι πιο δύσκολο, ακόμα και από αυτό της Ολυμπιακής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης είπε ότι «η Ελλάδα έχει μηδενική ναυπηγική παραγωγή που αντανακλά την αποβιομηχάνιση της χώρας. Θα υπάρξει ευρύτερος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τα ναυπηγεία»Το παρών στη σημερινή σύσκεψη έδωσε επίσης και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα