Βενεζουέλα: «Στο κόκκινο» η προεκλογική αντιπαράθεση…

Χιλιάδες υποστηρικτών του κινητοποίησε ο Ενρίκε Καπρίλες στη μεγαλύτερη προεκλογική του συγκέντρωση στο Καράκας, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, στις οποίες θα διεκδικήσει την προεδρία της Βενεζουέλας απέναντι στον Ούγκο Τσάβες. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά αιματηρής συμπλοκής οπαδών των δύο «στρατοπέδων»...
με τον Καπρίλες να καλεί τους πολίτες της χώρας να αφήσουν την κατάσταση
να κλιμακωθεί και τον Τσάβες να υπογραμμίζει ότι «η μάχη δεν δίνεται με τη βία αλλά με την ψήφο». Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες έφθασαν τις 100.000. Δεν υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις για το πλήθος των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πάντως γέμισαν την κεντρική λεωφόρο Μπολιβάρ.

Στην ομιλία του, ο Καπρίλες κατηγόρησε τον Τσάβες για «σειρά ανεκπλήρωτων δεσμεύσεων». «Το νιώθουμε, ο Καπρίλες θα γίνει πρόεδρος» ήταν ένα από τα συνθήματα που επαναλάμβανε το πλήθος.

Η εικόνα από τις δημοσκοπήσεις προμηνύει, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μάχη στήθος με στήθος. Δημοσκόπηση της «Consultores-21» δείχνει τους δύο υποψηφίους περίπου στα ίδια επίπεδα, δίνοντας 46,5% στον Καπρίλες και 46% στον Τσάβες -με περιθώριο σφάλματος τριών μονάδων. Άλλη δημοσκόπηση της «Datanalisis» δίνει διαφορά 10% υπέρ του Καπρίλες, αλλά με το 11% να μην αποκαλύπτει τι προτίθεται να ψηφίσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα