ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ...

«Μετά από 3 δύσκολες συσκέψεις για ένα δύσκολο ζήτημα, πετύχαμε ένα βήμα σήμερα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά την ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup.«Με την ανακοίνωση που αποφασίσαμε από...
κοινού δημιουργήσαμε μια σαφήνεια που περιμέναμε μετά το αίτημα που απηύθυνε η Ελλάδα», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αυτό που ειπώθηκε σύμφωνα με τον Σόιμπλε, είναι ότι «εφόσον η Ελλάδα
υποβάλει ως τη Δευτέρα ένα πρώτο κατάλογο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα βασίζεται στην τρέχουσα συμφωνία, η οποία είναι στην ουσία το Μνημόνιο, την Τρίτη θα κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση, που θα γίνει από τους 3 φορείς», όπως εξήγησε.

«Θα κοιτάξουμε την Τρίτη αυτόν τον κατάλογο που θα υποβληθεί τη Δευτέρα και θα υπάρξει μια νέα συνομιλία και εφόσον κριθεί ότι ο κατάλογος αυτός συμφωνεί με τις διευθετήσεις τότε θα γίνει μια επέκταση κατά 4 μήνες του τρέχοντος προγράμματος. Θα πρέπει αυτό να έχει αποφασιστεί πριν τις 28 Φεβρουαρίου», υπογράμμισε.

Ο Σόιμπλε συνέχισε, τονίζοντας ότι είναι «καθοριστική η δέσμευση της Ελλάδας να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να το ολοκληρώσει επιτυχώς. Πέρα από αυτό η Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα απέχει από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια».
Keywords
Τυχαία Θέματα