Τους «πρόδωσαν» τα ηλεκτρονικά τους ίχνη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο διαρρήκτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που κατηγορούνται για διάρρηξη σπιτιού που έγινε τον Μάρτιο του 2012 στο Παλαιό Φάληρο....
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου σχετική μήνυση που αφορούσε διάρρηξη σπιτιού στο Παλαιό Φάληρο, η οποία έγινε στις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, από άγνωστα άτομα. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από αυτό αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας, μεταξύ των οποίων και δύο φορητούς υπολογιστές (laptop), όπου ήταν εγκατεστημένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης
(TeamViewer).

Μετά από συστηματική ψηφιακή ανάλυση και έρευνα του εν λόγω προγράμματος ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της δράστιδας στον Πειραιά, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ένας από τους δύο φορητούς υπολογιστές (laptop), που είχαν κλαπεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω είχε αγοράσει το φορητό υπολογιστή από τον συλληφθέντα, υπήκοο Ρουμανίας.
Εις βάρος της ίδιας αλλά και του συνεργού της σχηματίσθηκε δικογραφία και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα