Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Μια επίθεση καμικάζι εναντίον αυτοκινητοπομπής η οποία μετέφερε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πακιστανικής αστυνομία,ς στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους ενώ περίπου δέκα τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Πεσαουάρ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές...

Η επίθεση είχε στόχο τον Αμπντούλ Ματζίντ Μαρουάτ, τον αρχηγό της Χωροφυλακής στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκβα (βορειοδυτικό Πακιστάν), έκαναν γνωστό πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Ο αξιωματούχος αυτός τραυματίσθηκε ελαφρά και
μεταφέρθηκε επειγόντως σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της Χωροφυλακής είχε επιβραδύνει σε ένα σημείο ελέγχου στην κεντρική συνοικία Καντ όταν ένας καμικάζι πλησίασε και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
"Μεταφέρθηκαν εδώ έξι νεκροί, ανάμεσα στους οποίους δύο γυναίκες, και 11 τραυματίες", δήλωσε ο Σάγεντ Τζαμίλ Σαχ, εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Πεσαουάρ.
Από το 2007 σημειώνονται στο Πακιστάν επιθέσεις από το Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP, κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν), μια ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση εχθρική προς τις δυνάμεις της τάξης και τα σύμβολα της κυβέρνησης, η οποία τάσσεται εναντίον των γενικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 11 Μαΐου στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα