ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...

Τουλάχιστον επτά ήταν οι νεκροί από την πτώση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου στο βόρειο Πακιστάν, την Παρασκευή. Μεταξύ των νεκρών, ήταν και οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων στη χώρα.Η νορβηγική κυβέρνηση εξέφρασε «μεγάλη λύπη» για...

το θάνατο του πρεσβευτή της στο Ισλαμαμπάντ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Μπέργκε Μπρέντε δήλωσε ότι ο πακιστανός ομόλογός του του είπε πως «δεν μπορούμε ακόμη να διευκρινίσουμε πλήρως» τις συνθήκες της τραγωδίας αυτής που σημειώθηκε στα Ιμαλάια.

Το
δυστύχημα αυτό «θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας» και οι πακιστανικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει «στην σύσταση μιας επιτροπής έρευνας», πρόσθεσε.

Ο 61χρονος διπλωμάτης Λέιφ Λάρσεν, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού, ήταν πρεσβευτής στο Ισλαμαμπάντ από το Σεπτέμβριο του 2014. «Ο Λάρσεν ήταν ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας και ένας από τους πιο πεπειραμένους. Έχαιρε της εκτίμησης και του μεγάλου σεβασμού των συναδέλφων του», υπογράμμισε ο Μπρέντε.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ακόμη οι σύζυγοι των πρεσβευτών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, όπως και δύο πιλότοι και ένα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Ο Μπάτζουα πρόσθεσε ότι οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν δείχνουν ότι το δυστύχημα οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Νωρίτερα οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι αυτοί κατέρριψαν το ελικόπτερο. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή και σε άλλα ελικόπτερα που έκαναν την ίδια διαδρομή ανέφεραν ότι δεν είδαν τίποτε που να δηλώνει ότι ερρίφθησαν πυρά.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Μαλαισίας κατονόμασαν την σύζυγο του μαλαισιανού πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ ως την Χαμπίμπαχ Μαχμούντ, ενώ η Ινδονησία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι στο δυστύχημα τραυματίστηκε ο πρεσβευτής της Μπουρχάν Μουχάμαντ, ενώ η σύζυγός του Χέρι Λιστιαουάτι Μπουρχάν Μουχάμαντ σκοτώθηκε.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Πακιστάν διευκρίνισε επίσης ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται οι πρεσβευτές της Πολωνίας και της Ολλανδίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με κατάλογο των επιβατών που εξασφάλισε το Ρόιτερς, στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης οι πρεσβευτές της Νότιας Αφρικής, του Λιβάνου και της Ρουμανίας. Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής του Βουκουρεστίου στο Ισλαμαμπάντ είναι σώος και αβλαβής.

Την ίδια ώρα ο Σιμπτέν Άχμεντ, αξιωματούχος της περιοχής Γκίλγκιτ, στο βόρειο Πακιστάν, όπου συνετρίβη το ελικόπτερο δήλωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 9 και σημείωσε ότι τα πτώματα έχουν καεί σε τέτοιον βαθμό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα