ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΝΔ-ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Από το πολιτικό ρεπορτάζ προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες τις τελευταίες ώρες σχετικά με το νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τουλάχιστον 25 βουλευτές δεν πρόκειται να...

ψηφίσουν το νόμο, με την σημερινή του μορφή, έτσι τουλάχιστον όπως τον περιέγραψαν τα στελέχη του υπ. Οικονομικών στους βουλευτές που ενημέρωσαν. Στη Ν.Δ. αντιδρά η σκληρή ομάδα των λαικών δεξιών με επικεφαλής του Κακλαμάνη και Γιακουμάτο και περίπου 20 βουλευτές από την
περιφέρεια που δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές που θα τους ικανοποιούν.
Είναι οι βουλευτές που ασκούν σκληρή κριτική εκ των έσω στον Στουρνάρα και είναι αυτοί που θεωρούν τον υπουργό Οικονομικών μαζί με τη διοίκηση του ΤΧΣ εντελώς ανεπαρκείς πολιτικά και επιστημονικά χρεώνοντάς τους ότι είναι "τσιράκια" της Τρόικας και ότι "συμπεριφέρονται χειρότερα από τον Τόμσεν".
Πολλοί από αυτούς είχαν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή για τους υπερβολικά υψηλούς μισθούς που παίρνουν εντελώς αποτυχημένα στελέχη του τραπεζικού τομέα τα οποία διορίστηκαν στο ΤΧΣ με υπογραφή του Στουρνάρα, χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, με μόνο κριτήριο ότι "ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών" για να έχουν την εύνοιά του!
Άλλοι 5 βουλευτές, από το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, πλήρως ελεγχόμενοι από τον Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να στηρίξουν το νόμο με την σημερινή του μορφή. Επικεφαλής είναι ο Θ. Μωραίτης, ο οποίος θεωρεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση να αλλάξει προς το καλύτερο ο νέος νόμος και το κυριότερο να μην τεθεί θέμα ακαταδίωκτου για τα διορισμένα στελέχη του ΤΧΣ.
Υπάρχουν βέβαια και οι βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι διαφωνούν αλλά δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη διαφωνία τους. Αυτοί ίσως επιλέξουν να μην πάνε στην ψηφοφορία που θα έλθει στο νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντως.
Εν κατακλείδι. Ο νέος νόμος θα είναι το κύκνειο άσμα του Στουρνάρα. Και αυτό γιατί θα τεθεί και θέμα νομιμοποίησης τέτοιων αποφάσεων με τα σημερινά ποσοστά που έχει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών, εκτός βέβαια της αντισυνταγματικότητας η οποία είναι βέβαιον ότι θα κριθεί άμεσα με αποτέλεσμα στην περίπτωση που ψηφιστεί να καταπέσει αμέσως ο νέος νόμος.
Θα επανέλθουμε...
fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα