Το στρατηγικό χαρτί του πλεονάσματος…

Αέρας συγκρατημένης αισιοδοξίας πνέει στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς φαίνεται πως τα αποτελέσματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι περισσότερο ενθαρρυντικά. Σε περίπτωση που οι…
διαρροές για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 (πάνω από 1,4 δισ. ευρώ) επιβεβαιωθούν, τότε εκτιμάται πως οι δανειστές θα βρεθούν σε αρκετά άβολη θέση όσον αφορά στις απαιτήσεις τους.
Μπορεί η κοινωνία να στενάζει από τη «φορο-καταιγίδα» και τα «χαράτσια» που πέφτουν βροχή, ωστόσο η μάχη των… μαθηματικών συνεχίζεται στα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών υπό το βλέμμα της Τρόικας.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα συνεχίζει αργά αλλά σταθερά να βαδίζει προς μια φάση ανάκαμψης της οικονομίας της, ωστόσο το… πόκερ με τους δανειστές είναι σκληρό και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το πότε τελικά θα επιστρέψει η Τρόικα.
«Το πότε θα επιστρέψει η Τρόικα θα λυθεί συντόμως. Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών. Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα