Το ΣΔΟΕ και οι "νονοί" του παράνομου τζόγου…



Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών με τις εταιρίες στοιχημάτων προχωράει σύντομα το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια της υπηρεσίας ο παράνομος τζόγος μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα ξεπερνάει τα τρία δισεκατομμύρια το χρόνο με αποτέλεσμα το ελληνικό... δημόσιο για μια πενταετία να χάσει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ενώ κάποιοι επιχειρηματίες θησαύρισαν στην κυριολεξία από αμφίβολης απόδοσης
παιχνίδια και καζίνο μέσω διαδικτύου.
Ολες οι εταιρίες αυτές που ανήκαν σε έλληνες επιχειρηματίες κατέληγαν σε φορολογικούς παραδείσους. Η έρευνα του ΣΔΟΕ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς έχουν εντοπστεί νονοί του διαδικτυακού τζόγου με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και με ανύπαρκτες φορολογικές δηλώσεις. Ο τζίρος του διαδικτυακού στοιχήματος είναι τόσο μεγάλος που κινητοποίησε το λόμπι των ξένων κερδοσκόπων οι οποίοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να ακυρώσουν απόφαση με την οποία επιτρέπεται η διενέργεια διαδικτυακού στοιχήματος μόνο στις εταιρίες που έχουν άδεια και φορολογούνται στην Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή μπλοκάρισε μια σειρά από ξένες εταιρίες που έχουν έδρα φορολογικούς παράδεισους και οι οποίες τα τελευταία χρόνια θησαύρισαν απ’ την ελληνική αγορά χωρίς να πληρώσουν για φόρο δεκάρα τσακιστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα