Το Ισραήλ σχεδιάζει νέους εποικισμούς στην Κοιλάδα του Ιορδάνη

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σχέδια για την ανέγερση 170 νέων κατοικιών και 84 ξενώνων στον ισραηλινό οικισμό του Ρότεμ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση "Ειρήνη Τώρα", η οποία τάσσεται κατά των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων...

Ο ισραηλινός αυτός οικισμός έχει ήδη πάρει την άδεια της κυβέρνησης, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχέδιο οικοδόμησης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χαγκίτ Οφράν, ειδική στο θέμα των εποικιστικών δραστηριοτήτων.
"Το σχέδιο αυτό κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα
για τη διερεύνηση της δημόσιας σκοπιμότητας. Κάνει λόγο για 200 κατοικίες, εκ των οποίων οι 30 έχουν ήδη χτιστεί. Εξάλλου προβλέπονται και 84 ξενώνες", πρόσθεσε η Οφράν.
"Το κοινό έχει 60 ημέρες για να κάνει ενστάσεις. Όταν όλες αυτές εξεταστούν, η επιτροπή σχεδιασμού θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το σχέδιο. Εν γένει, τα σχέδια αυτά εγκρίνονται", σημείωσε.
Ο οικισμός του Ρότεμ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, βρίσκεται στην ζώνη Γ, δηλαδή σε έναν παλαιστινιακό τομέα που τελεί υπό ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα