Το Ισραήλ παρέδωσε τα οστά 91 Παλαιστινίων

Η ισραηλινή κυβέρνηση παρέδωσε σήμερα στην Παλαιστινιακή Αρχή τα οστά 91 Παλαιστινίων που είχαν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, ισχυριζόμενη ότι ελπίζει έτσι να συμβάλει στο να ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.....

Οι Παλαιστίνοι παρέμεναν ενταφιασμένοι σε ισραηλινό στρατιωτικό κοιμητήριο για «εχθρικούς μαχητές» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ανάμεσά τους βρίσκονταν περισσότεροι από 20 βομβιστές αυτοκτονίας που σκότωσαν περισσότερους από 200 Ισραηλινούς μεταξύ 1995 και 2006.
Η Παλαιστινιακή Αρχή δημοσιοποίησε τον κατάλογο
με τα ονόματα των 91, μεταξύ τους επτά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν το Μάρτιο του 1975 κατά την έφοδο επίλεκτης μονάδας του ισραηλινού στρατού στο ξενοδοχείο Savoy του Τελ Αβίβ όπου είχαν οχυρωθεί κρατώντας ομήρους με αίτημα την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων. Οκτώ όμηροι και τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν επίσης σκοτωθεί σε αυτό το περιστατικό.

Τα οστά έντεκα Παλαιστινίων παραδόθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, και των υπολοίπων 80 στην Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη.
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι «ελπίζει η ανθρωπιστική αυτή χειρονομία να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας». «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επαναλάβει αμέσως τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς όρους», δήλωσε ο ίδιος.

Οι νεκροί θεωρούνται μάρτυρες για τους Παλαιστινίους και τρομοκράτες για το Ισραήλ.
«Η Παλαιστίνη σήμερα δοξάζει τους ήρωές της», ανέφερε εκφωνητής στο ραδιόφωνο της Χαμάς. «Με την επιστροφή των λειψάνων των ηρώων, μερικοί από τους οποίους ανατινάχθηκαν για την Παλαιστίνη, ελπίζουμε το πνεύμα της αντίστασης και η μυρωδιά του μπαρουτιού να επιστρέψει στα σοκάκια και τους δρόμους των χωριών και των προσφυγικών καταυλισμών».
Keywords
Τυχαία Θέματα