Τι υποστήριξε ο Καπελέρης στους οικονομικούς εισαγγελείς

Με υπόμνημα απάντησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ σε όσα του αποδίδονται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επιμένοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη αφού ουδέποτε του δόθηκε εντολή για έλεγχο ενώ στα χέρια του δεν είχε ποτέ τη λίστα...

Στις έγγραφες εξηγήσεις του, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης, ο οποίος κλήθηκε αυτή τη φορά ως ύποπτος τέλεσης νόθευσης εγγράφου παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς δια της συνηγόρου του Μαρίας
Παπαμιχαλοπούλου, υπόμνημα με τους χειρισμούς του, αφήνοντας και πάλι αιχμές σε βάρος του τότε πολιτικού προϊστάμενού του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Καπελέρης δηλώνει με σαφήνεια πως «ευθύνες εξ αντανακλάσεως δεν υπάρχουν, ούτε αναγνωρίζονται από τον νόμο» δείχνοντας την πρόθεσή του να μην φορτωθεί… «αμαρτίες άλλων».

Στο υπόμνημά του ο Γ. Καπελέρης μεταξύ άλλων τονίζει:
«Δεν είχα ποτέ στα χέρια μου τη λίστα και οποιοδήποτε αδίκημα σχετίζεται με το υλικό αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να με αφορά. Το έγγραφο που μου δόθηκε ήταν μια τυπωμένη σελίδα υπολογιστή. Δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και το επέστρεψα στον αποστολέα, δηλαδή τον τότε υπουργό. Ουδέποτε μου εδόθη εντολή για πλήρη έλεγχο, ο οποίος δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Αν μου εδίδετο θα ζητούσα να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με το εν λόγω υλικό. Πάντα από τις θέσεις που κατείχα λειτουργούσα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου και θεωρώ αδιανόητο να μου καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους. Ευθύνες «εξ αντανακλάσεως» δεν υπάρχουν, ούτε αναγνωρίζονται από τον νόμο».
Αύριο, έγγραφες εξηγήσεις αναμένεται να δώσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, ως ύποπτος τέλεσης νόθευσης του εγγράφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα