ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ...

Τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.«Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή.
Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πιστεύω ότι μπορεί να εξασφαλίσει...
την κοινοβουλευτική της παρουσία στην επόμενη μέρα», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM.

Για το ναυάγιο της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι: «Είχε προχωρήσει αρκετά η συζήτηση αναφορικά με ζητήματα προγραμματικά. Αιφνιδίως, ακούσαμε με έναν πολύ δημόσιο τρόπο, σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρό του να λέει ότι οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει με βάση και αποκλειστικό στοιχείο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από αυτή τη θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, διακόψαμε κάθε περαιτέρω συζήτηση».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν συμμερίζεται το φόβο που διακινεί από εδώ και από εκεί η Νέα Δημοκρατία ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η χώρα θα βγει από το ευρώ και υπογράμμισε ότι «κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να υπηρετήσει την ουσιαστική προοδευτική διακυβέρνηση, τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη, εάν δεν μετατοπιστεί σε θέσεις ρεαλιστικές, οι οποίες θα θέτουν όχι μόνο τα καίρια ζητήματα και όχι με μονομερείς ενέργειες σε μια καινούργια διαπραγμάτευση, που μπορεί να έχει ως σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την εξυπηρέτηση του μη βιώσιμου χρέους.»

Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Η οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου προϋποθέτει και προγραμματική συμφωνία. Αυτή προέχει. Η συμφωνία και η σύγκλιση σε βασικούς άξονες. Στο βαθμό που θα υπάρχει πάντοτε το ζήτημα των προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών, θα πρέπει το ενδεχόμενο που αναδεικνύει το ερώτημα αυτό (σ.σ.: συμμετοχή στην κυβέρνηση) να εξεταστεί υπό το συγκεκριμένο πρίσμα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα