«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις των αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Την ώρα που στο εσωτερικό του ουκρανικού κοινοβουλίου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν «Παραιτήσου» και «Η ευθύνη είναι και δική σου», ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ ζήτησε συγγνώμη από τους διαδηλωτές....

«Εκ μέρους της κυβέρνησης, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις των αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Ωστόσο, με αυστηρό τόνο και απευθυνόμενος στου βουλευτές δήλωσε πως πρέπει να αγνοούν όσους
επιδιώκουν να αναλάβουν την εξουσία της χώρας, «επιχειρώντας να επαναλάβουν όσα συνέβησαν το 2004».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές για «αυτοσυγκράτηση», τονίζοντας ότι «μια ειρηνική, πολιτική λύση είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει η Ουκρανία από την παρούσα κατάσταση».

Στο μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση απέφυγε τη κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που προκάλεσε η αντιπολίτευση, με μόλις 186 ψήφους υπέρ της διεξαγωγής της, από τις 226 που απαιτούνταν για να πραγματοποιηθεί, η οποία θα οδηγούσε στην ανατροπή των κυβερνώντων και σε πρόωρες εκλογές.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Γιανουκόβιτς αναχώρησε για την Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και ενώ οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης τονίζουν πως θα εξακολουθήσουν να του ασκούν πίεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα