Τα κόμματα παίρνουν τα... μέτρα τους!


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του χθες, επανέλαβε ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι η χρονιά της αναχαίτισης της ανεργίας, των λουκέτων, της ύφεσης και θα έρθει η ανάκαμψη». Προσκλητήριο Σαμαρά και κομματική πειθαρχία Με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας σχεδιάζει να «φρενάρει» ο πρωθυπουργός τυχόν διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματός του.... Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει την πικρή εμπειρία της ψήφισης
του δεύτερου Μνημονίου, όπου άλλες διαβεβαιώσεις είχε για το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και άλλο ήταν το τελικό αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να αναλάβει ο ίδιος την εσωκομματική διαχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη λήψη αυτών των δύσκολων αποφάσεων.
Θα επαναλάβει ότι είναι η τελευταία φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο πακέτο μέτρων και θα δεσμευτεί ότι το 2013 θα ξεκινήσει η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Θα ζητήσει από όλους να κινηθούν συντεταγμένα και θα σημειώσει ότι σε αυτήν τη χρονική συγκυρία δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε για προσωπικές στρατηγικές και διαφοροποιήσεις.
Θα ζητήσει, τέλος, τη στήριξη της κυβέρνησης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η απόφασή του να υπάρξουν μέσα στο φθινόπωρο εξορμήσεις βουλευτών στην περιφέρεια και συντονισμένη παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης.
Στο εσωτερικό της ΝΔ, πάντως, δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής φαινόμενα «ανταρτών». Με εξαίρεση τον βουλευτή Δράμας και πρώην αστυνομικό κ. Δ. Κυριαζίδη και τον κ. Κ. Γκιουλέκα, ουδείς άλλος έχει εκδηλώσει δημόσια τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει στη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
ΤΟ «ΚΑΥΤΟ» ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
4 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε, στο Βερολίνο.
5 Σεπτεμβρίου: Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.
7 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΕ Χ. βαν Ρομπάι και άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.
9 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του κ. Γ. Στουρνάρα με τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς. Την ίδια ημέρα η τρόικα θα συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.
10 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό.
11 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.
13 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του κ. Γ. Στουρνάρα με τον Γάλλο ομόλογό του, Π. Μοσκοβισί, στην Αθήνα.
14 Σεπτεμβρίου: Εναρξη των εργασιών της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Λευκωσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα