Τα 8 στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που απέκτησαν «κόκκινο τηλέφωνο» για το αντιρατσιστικό

Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά για τη δημιουργία του ενιαίου κειμένου που θα κατατεθεί στη Βουλή ως κοινή πρόταση νόμου στη θέση του αντιρατσιστικού που απέρριψε τελικά η Νέα Δημοκρατία...

Μετά την απόφαση των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου
και Φώτη Κουβέλη, Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου προχώρησαν στο επόμενο βήμα. Ηδη, έχουν λάβειθ εντολή τέσσερα στελέχη από κάθε κόμμα θα συνεργαστουν στενά προκειμένου να γίνει εφικτή η σύνθεση των απόψεων.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Σπύρος Λυκούδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ, έχουν αποκτήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Στόχος είναι να κατάφεραν να ξεπεράσουν επιμέρους διαφωνίες, να ανταλλάξουν απόψεις για την κάθε κρίσιμη «λεπτομέρεια» και τελικά να παραδώσουν στους αρχηγούς τους την «υπόθεση» για την τελική... έγκριση, αφού βρουν μία κοινή φόρμουλα.

Ενδεικτική τέλος είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως: «η κατάθεση της κοινής πρότασης νόμου από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αποτελεί κομματικό πρόταγμα.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία που θέτει τα κόμματα και τους βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους. Η ανταπόκριση, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου».
Keywords
Τυχαία Θέματα