Τα 2/3 των ψηφοφόρων της Βρετανίας θέλουν δημοψήφισμα

Οι Βρετανοί θέλουν δημοψήφισμα και το δείχνουν, αδιαφορώντας για το τι βολεύει τον Κάμερον και τι όχι, σκεπτόμενοι το μέλλον τους και μόνο...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sun, τα 2/3 των πολιτών της χώρας απαιτούν δημοψήφισμα
εδώ και τώρα, σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός ή εκτός ΕΕ και μάλιστα οπωσδήποτε, πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές (2015) της Βρετανίας.
Τα αποτελέσματα ήταν «καταπέλτης» για τον Κάμερον ο οποίος είχε πει «ναι» σε δημοψήφισμα, αλλά, όχι σε αυτή τη χρονική συγκυρία κυρίως λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

Κατά τη δημοσκόπηση, μόνο το 29% των ερωτηθέντων απάντησε πως στηρίζει την πολιτική αναμονής του πρωθυπουργού τους, με το 67% να θέλει δημοψήφισμα, 19% να λέει «όχι» σε αυτό και 14% να δηλώνει αβεβαιότητα.
Στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν πως τουλάχιστον το 48% των Βρετανών επιλέγουν έξοδο της χώρας του από την ΕΕ, σε αντίθεση με το 31% που ψηφίζει παραμονή της στην Ένωση, γράφει η εφημερίδα Telegraph.
Keywords
Τυχαία Θέματα