Συρία: Υποχωρούν από την Μπάμπα Αμρ οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις

Οι αντικαθεστωτικoί, οι οποίοι συγκρούονται με τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στην πόλη Χομς εδώ και περίπου έναν μήνα, ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, στο πλαίσιο μίας “τακτικής υποχώρησης”.....

Ειδικότερα, την ανακοίνωση της απόσυρσης των δυνάμεών από την περιοχή Μπάμπα Αμρ εξέδωσε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), καθώς η περιοχή πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις
εδώ και περίπου έναν μήνα.
Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις τη κυβέρνησης γνωστοποιούν ότι η περιοχή έχει πλέον περάσει στον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης.
Ο διεθνής οργανισμός του Ερυθρού Σταυρού και η αντίστοιχη τοπική οργάνωση της Συρίας ανακοίνωσαν πως από αύριο, Παρασκευή, του επετράπη η είσοδος στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού, Κάρλα Μαρντίνι, ο Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει τρόφιμα και φάρμακα, ενώ σκοπεύουν και να εκκενώσουν από την περιοχή όσους διαπιστωθεί ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια.
«Φοβόμαστε πως υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι στην περιοχή», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, προσθέτοντας πως «γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τον άμαχο πληθυσμό».

Στο μεταξύ, τοπικό δίκτυο ακτιβιστών κάνει λόγο για συνολικά 26 νεκρούς σε ολόκληρη τη Συρία, μεταξύ των οποίων οι 17 φέρεται να σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς.
Από την πλευρά του, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητάει να επιτραπεί η είσοδος στη Συρία της επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Ανακούφισης σε Περιόδους Κρίσεων, Βαλερί Άμος.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία, πριν από 11 μήνες, τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για περισσότερους από 7.500 νεκρούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα