Συρία: Υπό νέα στρατιωτική ηγεσία οι Σύροι αντάρτες

Τον ταξίαρχο Σέλιμ Ίντρις, πρώην αξιωματικό του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ που έχει ενταχθεί στις τάξεις των ανταρτών εξέλεξαν επικεφαλής της νέας ενιαίας στρατιωτικής τους ηγεσίας, οι ένοπλες δυνάμεις των σύρων εξεγερμένων...
Ο Ίντρις εξελέγη από τα 30 μέλη -10 στρατιωτικοί και 20 πολίτες- της νέας ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης των σύρων εξεγερμένων στη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας και στην οποία πήραν μέρος άραβες και δυτικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η
ενιαία στρατιωτική διοίκηση, αποτελούμενη από 30 μέλη, εξελέγη χθες από ομάδες των σύρων εξεγερμένων.
Τα δύο τρίτα της νέας στρατιωτικής ηγεσίας των εξεγερμένων συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ή πρόσκεινται πολιτικά στην οργάνωση, μια σύνθεση που θυμίζει αυτή του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Κατάρ.
Στα 30 μέλη περιλαμβάνονται ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σάαντ Εντίν, επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της Χομς και εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο εσωτερικό της χώρας, ο συνταγματάρχης Μουστάφα ’μπντελ Καρίμ και ο ’μπντελ Κάντερ Σάλεχ, επικεφαλής της τάγματος Ταουχίντ που πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το νέο όργανο είναι «ένα επιτελείο στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των δυνάμεων που μάχονται στο έδαφος. Πρόκειται για στρατιωτικούς και πολίτες. Θα είναι αρμόδιο να διοικεί με ενιαίο τρόπο τις δυνάμεις».
Παρόντες στη διάσκεψη ήταν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τον Περσικό Κόλπο και την Ιορδανία. η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο της ομάδας των Φίλων της Συρίας, που θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Μαρακές.
Keywords
Τυχαία Θέματα