Συρία: Περισσότεροι από 125 οι νεκροί σε επιθέσεις

Μια σειρά από βομβαρδισμούς προκάλεσε σήμερα το θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 125 ανθρώπων στην κεντρική Συρία σε ένα χωριό Αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας από την οποία προέρχεται και ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων....
"Δεν κατέστη άμεσα δυνατό να μάθουμε αν οι αντάρτες είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά αν έτσι έχουν τα πράγματα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση αντιποίνων από την πλευρά των ανταρτών" εναντίον αμάχων Αλαουιτών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι
Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι αντάρτες είχαν καταλάβει την περασμένη εβδομάδα ένα φυλάκιο ελέγχου του στρατού κοντά στο χωριό, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ζουν πληθυσμοί διαφόρων θρησκευτικών πεποιθήσεων στη Συρία.
"Καλούμε για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής νομικών που θα μπορέσει να κάνει έρευνες για τις επιθέσεις αυτές. Θέλουμε μια ελεύθερη και δημοκρατική Συρία και όχι μια Συρία που θα βασίζεται στο θρησκευτικό μίσος", τόνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.
Αυτές οι επιθέσεις έγιναν στο χωριό Άκραμπ στην επαρχία της Χάμα, κοντά στην Χούλα, όπου 108 άτομα, ανάμεσά τους 49 παιδιά και 34 γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στις 29 Μαΐου.
Ο ΟΗΕ είχε τότε εκφράσει "βάσιμες υποψίες" για εμπλοκή των "Σαμπίχα" (φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες) και είχε καταδικάσει το καθεστώς Άσαντ για τη σφαγή που προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα