Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για υπεξαίρεση

Συνελήφθη, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Μ. Τρίτης, ένας 47χρονος υπάλληλος υποκαταστήματος ΙΚΑ σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εις
βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «υπεξαίρεση στην υπηρεσία» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση»....

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 30ης Απριλίου, ο υπάλληλος κατήγγειλε στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ότι άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του από το ταμείο του υποκαταστήματος ΙΚΑ στο οποίο εργάζεται, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.
Επιπροσθέτως, ο 47χρονος τον Απρίλιο του 2012 κατήγγειλε εις βάρος του ληστεία κατά τη διάρκεια της εργασίας του και συγκεκριμένα ανέφερε ότι άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο 25.000 ευρώ.
Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο υπάλληλος κατήγγειλε ψευδώς στις Αρχές τις εις βάρος του κλοπή και ληστεία, προκειμένου να «δικαιολογήσει» την αφαίρεση των χρημάτων που ο ίδιος πραγματοποίησε.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντος στην περιοχή του Φοίνικα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε καθώς και στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.600 ευρώ.
Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα