Συνελήφθη ο Ντέμης

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο Τμήμα των Οικονομικών Εγκλημάτων στη ΓΑΔΑ ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, όπου και συνελήφθη. Αυτήν την ώρα βρίσκεται στην Εισαγγελία...

Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αξίζει
να σημειωθεί ότι εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για όλους τους προέδρους της ομάδας από το 2004 και μετά για οφειλές που αναλογούν το διάστημα που ο καθένας εξ αυτών βρέθηκε στο τιμόνι της ΑΕΚ.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η σύλληψη Δημητρέλου
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 21 Μαρτίου συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος. Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, ο παράγοντας της «Ένωσης» συνελήφθη για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.
Το πρόβλημα για τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων» δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΠΑΕ σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης για την εξόφληση των χρεών (άρθρο 44), την οποία είχε συνάψει με το Δημόσιο το 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης!
Το παράδοξο είναι ότι στην ΑΕΚ επί μήνες περιμένουν τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός μάλιστα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο καθυστερεί να μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Βιντιάδης.
Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, αφού το γνώριζε...
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ «αναγκάστηκε» να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές για χρέη της ΑΕΚ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, που αφορούν στην περίοδο 2004-2011.
Ο Ανδρέας Δημητρέλος γνώριζε πως είχαν αρχίσει να κινούνται διαδικασίες εις βάρος του λόγω χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Πρόκειται για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που δεν δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, αλλά αφορούν στην περίοδο από το 2004 έως το τέλος του 2011 (μια και οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει δεν τηρήθηκαν). Ωστόσο, ως εν ενεργεία πρόεδρος της ομάδας, ο Δημητρέλος είναι ο πρώτος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και αποφάσισε να παρουσιαστεί αυτοβούλως, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα