Συνεχίζεται το κρυφτούλι στα ΑΕΙ -Γιατί οι πρυτάνεις δεν πάνε σε διάλογο

Δεν ηρεμεί η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με την κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους να βρίσκεται στα άκρα και μοναδικούς χαμένους τους φοιτητές, οι οποίοι βλέπουν εξάμηνο και εξεταστική να χάνονται.....

Από χθες συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας
Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να κάνει ένα βήμα πίσω από τη σκληρή κυβερνητική γραμμή και να καλέσει τους πρυτάνεις σε διάλογο με απαραίτητη προϋπόθεση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Ωστόσο από την πλευρά τους οι πρυτάνεις ενημέρωσαν τον υπουργό πως «δεν είχαν επαρκή ενημέρωση και πως κάποιοι δεν προλαβαίνουν να έρθουν Αθήνα». Υπενθυμίζεται πως πριν οι κινητοποιήσεις στα ιδρύματα φτάνουν στα άκρα οι πρυτάνεις ζητούσαν διάλογο για να βρεθεί λύση, όμως ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέμενε σταθερός στη σκληρή γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου και έλεγε πως η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει.

Τι απάντησαν οι πρυτάνεις στο κάλεσμα Αρβανιτόππουλου
Αναβολή της συνάντησής τους για την ερχόμενη εβδομάδα ζητούν από τον υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις των 8 πανεπιστημίων που οι διοικητικοί τους υπάλληλοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα
Όπως επισημαίνεται σε επιστολή που έστειλε το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων, πρύτανης του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μυλόπουλος «είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε».
Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που Λένε ότι δεν είχαν επαρκή ενημέρωση και πως κάποιοι δεν προλαβαίνουν να έρθουν Αθήνα - Προσανατολίζονται στο να γίνουν τρία δδεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου. Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία. Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων. Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».
Το πρωί, ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ο διάλογος που έχει προτείνει δεν έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα, αλλά με το να βοηθηθούν τα Ιδρύματα στην διοικητική αναδιάρθρωση που πρέπει να ακολουθήσουν.
Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να κάνουν την αυτοαξιολόγηση και όλα είπαν ότι έχουν έλλειψη προσωπικού. «Εμείς αξιολογώντας τις εκθέσεις που μας έστειλαν (...) από τα 36 Ιδρύματα εμείς βρήκαμε ότι στα οκτώ Ιδρύματα υπάρχουν υπεράριθμοι», σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επικαλούμενος τη σχετική αναλυτική μελέτη που εκπονήθηκε.

Πότε θα γίνουν τα ραντεβού
Τελικά ένα μέρος της συνάντηση πήρε αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα και τα ραντεβού υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα