Συνεχίζεται η δίκη του Κάρατζιτς στη Χάγη

Ο Σερβοβόσνιος πρώην ηγέτης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς θα παρουσιαστεί και πάλι σήμερα Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου για εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία -κατά τη διάρκεια του πολέμου- στη Χάγη, όπου και θα αρχίσει με την υπεράσπισή του.....
Εναντίον του εκκρεμούν 10 κατηγορίες –μεταξύ άλλων- για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, καθώς και τη συμμετοχή του στη σφαγή της
Σρεμπρένιτσα, από Σερβοβόσνιους, τον Ιούλιο του 1995.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Κάρατζιτς αναμένεται να μιλήσει εκτενώς για το άτομό του και να καλέσει στο βήμα τον πρώτο του μάρτυρα, τον Ρώσο συνταγματάρχη Αντρέι Ντεμουρένκο, αρχηγό ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σαράγιεβο, το 1995.
Επίσης, ο Κάρατζιτς πρόκειται να ερωτηθεί και για τον βομβαρδισμό αγοράς στο Σαράγιεβο, τον Αύγουστο του 1995, μεταδίδει το BBC.

Τον περασμένο Ιούνιο, μία από τις κατηγορίες εναντίον τού Κάρατζιτς για γενοκτονία, σχετική με την εξαναγκαστική απέλαση χιλιάδων μη Σέρβων από χωριά και πόλεις της Βοσνίας- απορρίφθηκε.
Αυτό που εκείνος ισχυρίστηκε ήταν ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στις περιοχές που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο.

Ο Κάρατζιτς συνελήφθη το 2008 σε λεωφορείο στο Βελιγράδι, έπειτα από 13 χρόνια «κλεφτοπόλεμου» με τις αρχές και η δίκη του άρχισε το 2009.
Keywords
Τυχαία Θέματα