Συνάντηση των προέδρων Κοσόβου- Σερβίας στο Μαυροβούνιο

Την πρόθεσή της να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς εξέφρασε η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της συνόδου αρχηγών κρατών των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου έως το τέλος του έτους....
«Η κ. Γιαχγιάγκα είναι έτοιμη να συναντηθεί με οποιονδήποτε, οπουδήποτε για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του λαού και του κράτους του Κοσόβου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προέδρου του Κοσόβου, Αλμπέρ Βλαχίου στην εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας.

«Η πρόεδρος του
Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα είναι έτοιμη οποτεδήποτε, οπουδήποτε να συναντηθεί με οποιονδήποτε για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του λαού και του κράτους του Κοσόβου, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κόσοβου. Η πρόεδρος εκπροσώπησε το Κόσοβο σε συναντήσεις και σε επίσημες επισκέψεις. Η σύνοδος των προέδρων των χωρών των Βαλκανίων είναι καθιερωμένη και έχει διεξαχθεί στον Αυλώνα, στο Πρίζρεν και στην Οχρίδα. Αυτή τη φορά διεξάγεται στη Μπούντβα» σημείωσε ο κ. Βλαχίου.

Οι πρόεδροι της Σερβίας, μέχρι τώρα, λόγω της συμμετοχής προέδρου του Κοσόβου δεν συμμετείχαν σε συναντήσεις κορυφής. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Σερβίας, στην οποία αποσαφηνίζεται ότι ο κ. Νίκολιτς θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του στη σύνοδο, όταν λάβει την πρόσκληση από τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς ανήγγειλε ότι θα καλέσει τον πρόεδρο της Σερβίας στη σύνοδο αρχηγών κρατών της περιοχής, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα