Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στις Βρυξέλλες



Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει στις 18.15 ώρα Ελλάδος η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το κρίσιμο ζήτημα του κοινοτικού προϋπολογισμού....

Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο,
η οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν αναμένεται η διαμόρφωση κοινής γαλλο-γερμανικής θέσης για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, πριν από την έναρξη των συνομιλιών.
Η γερμανική κυβέρνηση «είναι καλά προετοιμασμένη και πηγαίνει στη σύνοδο με στόχο να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε γερμανική πηγή, προσθέτοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενη απουσία συμφωνίας αυτήν την εβδομάδα δεν θα αποτελέσει «δραματική εξέλιξη».
Νωρίτερα, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αγωνισθεί για να διατηρηθεί η έκπτωση στη συνεισφορά της Βρετανίας στον προϋπολογισμό.
«Θα διαπραγματευθώ σκληρά για να αποσπάσω μία θετική για τους βρετανούς φορολογούμενους συμφωνία και για να διατηρήσω τις ρήτρες εξαίρεσης», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.
Ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος» με το σχέδιο του προϋπολογισμού που συζητείται, χαρακτήρισε σφάλμα την πρόθεση αύξησης των δαπανών και επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επιδιώξει τον περιορισμό των πιστώσεων που ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Keywords
Τυχαία Θέματα