Συνάντηση με τους συλλόγους και κινήσεις επαγγελματιών κι εμπόρων οργάνωσε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δ. Αθηνάιων

Συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τους συλλόγους και κινήσεις επαγγελματιών κι εμπόρων που είναι καταγεγραμμένοι στα σχετικά μητρώα των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων οργάνωσε στις 20 Νοεμβρίου ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος....
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι φορείς ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του νέου θεσμού, σε σχέση με καταγγελίες επιχειρήσεων και για την εξέλιξη των σχετικών διαμεσολαβήσεων που διενέργησε ο Συμπαραστάτης του Δημότη
και της Επιχείρησης, κυρίως όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους του Δήμου, καθώς και προβλήματα στην διαδικασία αδειοδότησης, θέματα στα οποία έχει επιληφθεί δίνοντας λύσεις.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο κ. Γ. Ζούνης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου & Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος παρουσίασε τις αρμοδιότητες του Δήμου σε σχέση με την αδειοδότηση και την επιβολή κυρώσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις. Ο Διευθυντής ανέφερε ότι σε περιπτώσεις επιβολής σφράγισης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν οι επιχειρήσεις προσφεύγουν στο Δικαστήριο, σε ποσοστό 80% λαμβάνουν προσωρινή διαταγή για την αναστολή της σφράγισης. Αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τον διακανονισμό της καταβολής προστίμων, καθώς και για την λήψη υπόψη των απόψεων του Δήμου εκ μέρους της Δικαιοσύνης.
Εκ μέρους των φορέων που παρεβρέθησαν, ο κ. Σ.Αντωνίου, Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, πρότεινε την ευρύτερη συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τους εμπορικούς και λοιπούς συλλόγους, ώστε οι προτάσεις προς την κεντρική Διοίκηση να υποβάλλονται συντονισμένα και από κοινού. Τόνισε επίσης την ανάγκη εφαρμογής της νομιμότητας, αλλά και της επανεξέτασης των ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα ως προς τα τέλη χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, για τα οποία επισήμανε περιπτώσεις στις οποίες, στην ίδια περιοχή ισχύει διαφορετική τιμή, από το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο άλλο.
Η κ. Γ.Μπλάνη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατοίκων & Επαγγελματικών Εξαρχείων, επισήμανε ότι το “κέντρο” δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και η Ακαδημίας, αλλά και τα Εξάρχεια και λοιπές περιοχές της Αθήνας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών που αφορούν την αντιμετώπιση των παραβατικών επιχειρήσεων, θέτοντας το ζήτημα του επανελέγχου της νόμιμης λειτουργίας τους, μετά την αδειοδότηση.
Ο κ. Κ.Τσώλος, από το Συντονιστικό Επαγγελματιών Cafe bar κι εστιατορίων Κυψέλης “I love Κυψέλη”, ζήτησε επίσης να γίνεται διαβούλευση με την Διεύθυνση Εμπορίου & Ανάπτυξης πριν από την κατάθεση προτάσεων στην κεντρική Διοίκηση, ώστε να υπάρχουν και οι προτάσεις των επιχειρηματιών και όχι μόνο των επιμελητηρίων. Ανέφερε επίσης ότι έχει πολλές φορές καταθέσει αναφορές, χωρίς να έχει λάβει απάντηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα