Στρατιώτες δολοφόνησαν άνδρα στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία…

Ο νεαρός λιντσαρίστηκε από στρατιώτες μετά την τελετή για την ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων Με το λιντσάρισμα ενός νεαρού άνδρα, που κατηγορήθηκε από τους στρατιώτες ότι ήταν μέλος των ισλαμιστών ανταρτών, κατέληξε η τελετή για την ανασυγκρότηση των Ενόπλων... Δυνάμεων της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (FACA), ενώπιον της προέδρου της χώρας, που οργανώθηκε σήμερα στο Μπαγκουί.
Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των επισήμων και της προέδρου Κατρίν Σαμπά Πανζά, η οποία είχε εκφωνήσει ομιλία στους συγκεντρωμένους στην αυλή της Εθνικής Δικαστικής Σχολής, οι στρατιώτες
τα έβαλαν με έναν νεαρό άνδρα με πολιτικά, κατηγορώντας ότι ανήκε στους αντάρτες Σελεκά.
Οι στρατιώτες τον χτύπησαν με κλοτσιές, με πέτρες και με μαχαίρια και κατόπιν τον έγδυσαν, τον έσυραν στο δρόμο και συνέχισαν να τον ξυλοκοπούν αν και ήταν πλέον νεκρός.
Το λιντσάρισμα του νεαρού, στο οποίο συμμετείχε και ένα εξαγριωμένο πλήθος πολιτών, έγινε υπό τα βλέμματα των στρατιωτών της αφρικανικής δύναμης Misca που είχαν αναλάβει να φροντίσουν για την ασφάλεια της τελετής.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το άψυχο κορμί του θύματος διαμελίστηκε και κάηκε. Οι άνδρες της Misca επενέβησαν στη συνέχεια και διέλυσαν το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα και εκτοξεύοντας δακρυγόνα.
Λίγο νωρίτερα, η μεταβατική πρόεδρος είχε δηλώσει «υπερήφανη» γιατί συγκεντρώθηκαν στην τελετή «τόσα πολλά μέλη των ενόπλων δυνάμεων».
Οι FACA είχαν διαλυθεί μετά το πραξικόπημα του περασμένου Μαρτίου, όταν κατέλαβαν την εξουσία οι Σελεκά και ο ηγέτης τους, Μισέλ Τζοτοντιά, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 10 Ιανουαρίου.
Η Σαμπά Πανζά διαβεβαίωσε τους στρατιώτες ότι έχει ξεκινήσει «συνομιλίες» με τους εταίρους της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας για να μπορέσει να καταβάλει τους μισθούς τους, αφού είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες και να τους εξοπλίσει ώστε «να αναλάβουν την αποστολή της διαφύλαξης του Μπαγκουί και του εθνικού εδάφους».
Στην τελετή μετείχαν πολλά μέλη της μεταβατικής κυβέρνηση και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο στρατηγός Φρανσισκό Σοριανό που είναι διοικητής της γαλλικής ειρηνευτικής δύναμης Sangaris καθώς και ο στρατηγός Ατανάσε Καραρούχα, ο αναπληρωτής διοικητής της Misca.
Keywords
Τυχαία Θέματα