Στουρνάρας: Μεγάλο το όφελος από την πώληση των Κρατικών Λαχείων

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή. Είπε επίσης ότι από την πώληση των Κρατικών Λαχείων θα μπούν άμεσα στα κρατικά ταμεία 190 εκατ. ευρώ... Μιλώντας επί της κύρωσης της σύμβασης των κρατικών λαχείων στην Επιτροπή Οικονομικών, δήλωσε πως υπάρχουν κίνδυνοι στην περιοχή αλλά οι εξελίξεις εξακολουθούν να είναι
θετικές, τονίζοντας μάλιστα πως οι προβλέψεις είναι ακόμη καλύτερες από ότι αρχικά είχαν εκτιμήσει στο κυβερνητικό επιτελείο.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομίας έχουν σαφώς θετικό πρόσημο και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
Οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σύμφωνα με τους στόχους αλλά και τα στοιχεία παραγωγής, κυρίως στον τουρισμό, μας δημιουργούν αισιοδοξία και αν συνεχίσουμε έτσι η πρόβλεψη για το εθνικό προϊόν φέτος θα κυμανθεί σε ένα εύρος καλύτερο από τις προβλέψεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

524 εκατομμύρια το όφελος από τα Κρατικά Λαχεία Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην πώληση των κρατικών λαχείων ο υπουργός ανέφερε ότι το συνολικό όφελος του Δημοσίου θα είναι 524 εκατ. ευρώ, καθώς θα εισπραχθούν άμεσα 190 εκατ. συν 334 εκατ. που θα είναι η διαφορά από αυτά που θα έπαιρνε το Δημόσιο ως κρατικό όφελος από αυτά που παίρνει τώρα με τη σύμβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα