Στον ανακριτή τα πρώην διευθυντικά στελέχη της μητρικής Siemens

Σε απολογία αναμένεται να κληθούν για πρώτη φορά από την ελληνική Δικαιοσύνη τα πρώην διευθυντικά στελέχη της μητρικής Siemens που εμπλέκονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και τις «αμαρτωλές» συμβάσεις του ΟΤΕ....

Οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, άρχισαν ήδη να συντάσσουν τα κατηγορητήρια σε βάρος τους και, όπως εκτιμάται, το Σεπτέμβριο, θα αποστείλουν τις πρώτες κλήσεις σε απολογία με αποδέκτες τουλάχιστον δέκα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη
της μητρικής Siemens που διατέλεσαν μέλη του ΔΣ του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών, την περίοδο 1998-2004.
Μεταξύ αυτών που θα κληθούν ν’ απολογηθούν είναι και οι Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ. Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αφορούν την επίμαχη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του αλλά και τις επεκτάσεις της , που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.
Περισσότερες από 50 σελίδες θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο που θ’ αντιμετωπίσουν τα πρώην στελέχη της μητρικής Simens.

Εν τω μεταξύ οι εφέτες ανακριτές συνεχίζουν την έρευνα για τα υπόλοιπα σκέλη της δικογραφίας. Όσον αφορά το σύστημα C4I, αναμένεται η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης που είχε ζητηθεί προκειμένου να προσδιοριστεί αν και πόση ζημία προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάσταση του.
Στην υπόθεση των αντιπυραυλικών συστημάτων ΠΑΡΤΙΟΤ, έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί, οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ενδεδειγμένη για την άμυνα της χώρας μας την αγορά του.
Καθοριστικές πάντως εκτιμούν οι εφέτες ανακριτές ότι θα είναι για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης οι απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που έχουν στείλει στον κ. Σίκατσεκ, οι οποίες όμως, αν και έχουν περάσει 18 μήνες ακόμη καθυστερούν παρότι μάλιστα ακολούθησε και σχετική υπόμνηση.

Τέλος, οι εφέτες ανακριτές αναμένουν και τις απαντήσεις των Αρμενικών Αρχών στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί εδώ και αρκετούς μήνες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με την υπόθεση της ΑΡΜΕΝΤΕΛ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα