Στο Βερολίνο ο Ε. Βενιζέλος

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου να επισκεφθεί το Βερολίνο σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ του στο χώρο της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.... Γι αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στη Γερμανική πρωτεύουσα από την Τετάρτη
προκειμένου την Πέμπτη να συναντήσει τον υποψήφιο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την Καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013 Πέτερ Στάινμπρουκ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο είχε συναντηθεί και προ διμήνου στην Ρώμη στο πλαίσιο του Φόρουμ των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων του ευρωπαϊκού Νότου λίγο πριν δοθεί το χρίσμα του υποψηφίου πρωθυπουργού -ως εκπροσώπου της κεντροαριστεράς-στον Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Να σημειωθεί ότι το Φόρουμ του Νότου αποτελεί μια «κίνηση» κόντρα στην Σοσιαλιστική Διεθνή της οποίας ηγείται ο Γιώργου Παπανδρέου καθώς το Βερολίνο θέλει να «ελέγξει» το σοσιαλ-δημοκρατικό κίνημα ιδίως στη Ευρώπη, την ώρα που η δύναμη και η δυναμική της Σ.Δ. έγκειται στις ισπανόφωνες χώρες.

Σε συνέντευξή που παρεχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ τον κεντρικό εκφραστή της κεντροαριστεράς στην χώρα, παρά το γεγονός ότι κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ αλλά και κινήσεις (ΡΙΚΣΣΥ, Π80, Δυναμική Ελλάδα κ.α.) αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις ή και άρνηση ακόμη μέχρι στιγμής το έντονο φλέρτ της Ιπποκράτους.

Τα ζητήματα της Κεντροαριστεράς θα κυριαρχήσουν στο διάλογο και ενόψει του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί από 28/2 έως 3/3 και στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν 3000 σύνεδροι περίπου, εκ των οποίων οι 500 περίπου θα είναι «αριστίνδην» (πρώην και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές κ.α.) σε μια ύστατη προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να πιάσει τόπο η πρόσκληση προς το …«όλονΠΑΣΟΚ»
Keywords
Τυχαία Θέματα