Στο μικροσκόπιο ο “ξάδελφος” του Κόλα – Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Μια σειρά από γρίφους καλούνται να λύσουν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο, διατηρώντας εστιασμένο πάνω τους το ενδιαφέρον της ασφάλειας Αττικής, καθώς όμως και της αντιτρομοκρατικής... Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο τραυματισμένος από αστυνομικό στο μηρό υπήκοος Αλβανίας με βολή ακινητοποίησης, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στο μικροσκόπιο της έρευνας όχι μόνο επειδή φέρει το επώνυμο Κόλα, το οποίο άλλωστε είναι κοινότυπο στη γειτονική χώρα.

Ηδη, τ΄ αποτυπώματα του έχουν σταλεί στην Αθήνα και
στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για να συγκριθούν με τα ορφανά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι των γονιών του Μάριαν Κόλα, τον καιρό που αυτό ξεψαχνίστηκε από κλμάκιο της αντιτρομοκρατικής. Στην περίπτωση της ταυτοποίησης, ενισχύεται η ούτως άλλως θεωρητικά βάσιμη υπόνοια περί της στενής συγγενικής σχέσης.

Από εκεί και πέρα το πράγμα πέρα από τις όποιες διαπιστωτικές ρίζες και συμβολικές αξίες σοβαρεύει, καθώς πλέον θεωρείται πολύ πιθανό ο τραυματισμένος στη παραλίγο ένοπλη συμπλοκή μπροστά από τη χασισοφυτεία στην Παντάνασσα του Ρεθύμνου, να συμμετείχε στην καταδρομική ομάδα των κομάντο που με καταιγισμό πυρών και χειροβομβίδες, άλωσαν τις φυλακές των Τρικάλων προκειμένου να γίνει η μεγάλη και πολύκροτη απόδραση των 11.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων στο Ρέθυμνο βρέθηκαν τρία κινητά, από τα οποία τα 2 του Κόλα. Και τα δύο φυσικά είναι καρτοκινητά και ως ιδιοκτήτης φαίνεται ένας ... Πακιστανός. Ο ίδιος, στο όνομα του οποίου επικοινωνεί η μισή κοινωνία της παρανομίας στην Ελλάδα. Η άλλη μισή επικοινωνεί με το όνομα ενός ... Κινέζου.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και από την ανάλυση εκπομπής σήματος, θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί αν κάποιο ή και τα δύο αυτά τηλέφωνα εξέπεμπαν στην κρίσιμη περιοχή ενδιαφέροντος το επίμαχο χρονικό διάστημα. Δεδομένης πάντως της οργανωτικότητας και της μεθοδοτικότητας, εικάζεται εκ προοιμίου - και μένει να διαπιστωθεί- ότι τα δύο τηλέφωνα που μπαίνουν μπροστά στο μεγεθυντικό φακό είναι τελευταία αποκτήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα