Στο «κόκκινο» είναι η κατάσταση στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο-Αύριο αποφασίζουν οι διοικητικοί υπαλληλοι



Στο «κόκκινο» είναι η κατάσταση στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού παραμένουν κλειστά για δωδέκατη εβδομάδα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων....
Οι φοιτητές αναμένουν με αγωνία τις αυριανές αποφάσεις, καθώς εάν τα πανεπιστήμια δεν ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, επίσημα και οριστικά το εξάμηνο θα χαθεί.
Συγκεκριμένα, αύριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση με
κάλπη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος. Στη γενική συνέλευση θα συζητηθεί η πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, σχετικά με την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων και θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην οποία οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων, που συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον κ. Αρβανιτόπουλο, θα μεταφέρουν τις θέσεις του.
«Εμφύλιος» μεταξύ των διοικητικών στο Καποδιστριακό Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι διχασμένοι, όσον αφορά στη συνέχιση της απεργίας.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, την Παρασκευή το 50% των εργαζομένων προσήλθε κανονικά για εργασία. Ωστόσο, οι απεργοί συνάδελφοί τους αντέδρασαν έντονα, ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες ότι όσοι επέστρεψαν στις θέσεις τους δέχθηκαν απειλές. Το ίδιο μετέφερε και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον πρύτανη του πανεπιστημίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους».
Από την άλλη, η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων, κατήγγειλε πως η πλειοψηφία του ΔΣ μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις και πως η απεργία συνεχίζεται κανονικά. Ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας τον κ. Σακάτο, τόνισε ότι λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου, δεν είναι δυνατόν να έχουν ακριβή εικόνα.
Κάλεσμα Αρβανιτόπουλου στον Πελεγρίνη να ανοίξει το Καποδιστριακό Καθώς τα περιθώρια για να σωθεί το εξάμηνο είναι ασφυκτικά, την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, του ζήτησε να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο.
Επίσης, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε την ευθύνη του πρύτανη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, κάτι, που όπως σημείωσε, έχουν πράξει από τον Οκτώβριο στα άλλα επτά Ιδρύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, οι συνάδελφοι του, Πρυτάνεις, των υπολοίπων Πανεπιστημίων.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πάντως φαίνεται αποφασισμένος να επιλύσει την κρίση στα ΑΕΙ, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος, παραπέμποντας ακόμη και τον πρύτανη του Καποδιστριακού σε πειθαρχικό συμβούλιο. Τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο κ. Πελεγρίνης δεν έχει αντιδράσει.

newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα