Στο εδώλιο για πρώτη φορά η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Ακη

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, εμφανίστηκαν σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Η εξέταση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού, ο οποίος με τη μαρτυρία του «καίει» τον Ακη Τσοχατζόπουλο,
διενεργείται από την πρώτη στιγμή σε κλίμα έντασης. Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Ηρειώτη, συνηγόρου του Γιώργου Σαχπατζίδη, ο οποίος καταλόγισε σκοπιμότητα.

«Δεν θα παίξουμε εδώ πέρα», παρενέβη από το εδώλιο και ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
«Οποιος δεν μπορεί να μετέχει ήρεμα και ψύχραιμα θα αποχωρήσει από το δικαστήριο» προειδοποίησε ο πρόεδρος Χρήστος Κάτσιανης, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε».
Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται όμως ψυχραιμία, δεν έχει ακουστεί τίποτε ακόμη. Διαφορετικά μπορεί να γίνουν λάθη, εδώ παίζεται η ζωή σας, η ελευθερία σας».
Ο κ. Μαϊτός κατά την προηγούμενη κατάθεσή του δήλωσε ότι δεν δικαιολογείται το κόστος των ακινήτων του Ακη. Βασιζόμενος στο σχετικό πόρισμα της υπηρεσίας του τον Ιούνιο του 2011, αλλά και σε στοιχεία που προέκυψαν μετά τη σύνταξή του, ο κ. Μαϊτός αναφέρθηκε στις αγοραπωλησίες των τριών επίμαχων ακινήτων (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Κομνά Τράκα και Κηφισίας), με έμφαση στο ακίνητο κάτω από την Ακρόπολη το οποίο και στέγαζε την οικογένεια του πρώην υπουργού.

Ειδικά ως προς την πώληση του ακινήτου από την off shore Torcaso στην εταιρεία Nobilis, ο ίδιος έκανε λόγο για «πληρωμή με μετρητά και εκτός συμβολαιογραφείου, πρακτική ασυνήθη όταν έχει κανείς να κάνει με τόσο μεγάλα ποσά», ενώ επεσήμανε ότι κατά την έρευνα «δεν προέκυψε από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι η Nobilis (με έδρα τις ΗΠΑ) δεν τηρούσε κανένα τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα