Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ προσφεύγει στην Δικαιοσύνη η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κίνηση που, άλλωστε, είχε προαναγγείλει από τις αρχές Δεκεμβρίου, με αφορμή τις καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, ότι κρύβεται πίσω από άλλο όνομα, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ....

Όπως λέει η ίδια, περνά στην αντεπίθεση προκειμένου «να λογοδοτήσουν όσοι με ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά» σε αυτή την υπόθεση. Ήδη, μέσω του δικηγόρου της ζήτησε από τους
οικονομικούς εισαγγελείς, αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Επικαλούμενη το άρθρο 31 του ΚΠΔ και το κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα και από διεθνείς συμβάσεις δικαίωμά της να της χορηγηθούν αντίγραφα των καταθέσεων και όποιο άλλο στοιχείο την αφορά, ζητά τα αντίγραφα προκειμένου να προστατεύσει την προσωπικότητά της από τη δημόσια απαξίωση και καταρράκωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι ζητά τα συγκεκριμένα αντίγραφα των καταθέσεων, για «να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων».

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι θεωρεί «αναγκαία την παράδοση των αντιγράφων από τους οικονομικούς εισαγγελείς για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα