Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αμερικανούς: «Εγκαταλείψτε τώρα την Υεμένη»

Το «εξαιρετικά υψηλό» επίπεδο απειλής που πηγάζει από «τρομοκρατικές δραστηριότητες και αναταραχή» στην Υεμένη, αλλά και το «συνεχιζόμενο ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων» στη μεσανατολική χώρα, οδήγησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση να απευθύνει κάλεσμα προς τους αμερικανούς πολίτες «να εγκαταλείψουν αμέσως την Υεμένη»...

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ πήγε σήμερα ένα βήμα πιο πέρα, διατάσσοντας παράλληλα την αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές διπλωματικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.
Πριν από λίγο,
δυο αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Υεμένη για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των αμερικανών πολιτών από τη Σαναά.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων πηγάζουν από την υποκλοπή διαλόγων μεταξύ δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ-Κάιντα, μεταξύ του επικεφαλής της οργάνωσης, Ayman al-Zawahiri, διάδοχο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του Nasir al-Wuhayshi, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
Η CIA ωστόσο, και το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Foxnews, δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει.
Πρώην αξιωματικός του στρατού, ισχυρίζεται ότι η Αλ Κάιντα τεστάρει τα αντανακλαστικά και την αντίδραση των ΗΠΑ στην απειλή. «Κατά τη γνώμη μου είναι απλά ένα τεστ. Για να δουν πώς θα αντιδράσουμε. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να διαγνώσουμε την πραγματική φύση της απειλής», επισημαίνει.

Οι αμερικανικές πρεσβείες θα μείνουν κλειστές μέχρι το Σάββατο, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εορτασμοί για το Ραμαζάνι.
Η προειδοποίηση διατυπώνεται έπειτα από το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εξαιτίας απειλών για επιθέσεις από την Αλ-Κάιντα, κυρίως στην Υεμένη.
Δεδομένης της μείωσης του διαθέσιμου διπλωματικού προσωπικού, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Υεμένη πως θα έχει «περιορισμένη» δυνατότητα να παράσχει βοήθεια «σε περίπτωση ανάγκης».
Keywords
Τυχαία Θέματα