Σταμάτησαν οι έρευνες για τον καπετάνιο του «Bounty»

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει τις έρευνες για να βρεθεί ο καπετάνιος του πλοίου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι....
Ο Ρόμπιν Ουόλμπριτζ, 63 ετών, καπετάνιος του αντίγραφου του ιστορικού τρικάταρτου ιστιοφόρου HMS Bounty, φέρεται αγνοούμενος από το πρωί της Δευτέρας.
Τη στιγμή του ναυαγίου, στο σκάφος βρίσκονταν
16 μέλη του πληρώματος: 14 διασώθηκαν με ελικόπτερο. Μια 42χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο.
Η γυναίκα αυτή, η Κλοντέν Κρίστιαν, ήταν σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC μια απόγονος του Φλέτσερν Κρίστιαν, ο οποίος είχε καταλάβει το 1789 το αρχικό πλοίο Bounty.
Τα σωστικά συνεργεία ερεύνησαν επί περισσότερο από 90 ώρες και κάλυψαν μια περιοχή 22.225 τ. χλμ. στον Ατλαντικό, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή.
"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν στις οικογένειες Ουόλμπριτζ και Κρίστιαν", δήλωσε ο πλοίαρχος της Ακτοφυλακής Νταγκ Κάμερον σε ανακοίνωση που εξέδωσε: "Ο τερματισμός των ερευνών είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ποτέ".
Σ' ένα σύντομο βίντεο του Ουόλμπριτζ που ανέβηκε αυτή την εβδομάδα στη σελίδα του Bounty στο Facebook, ο ίδιος έλεγε πως το να είναι ο καπετάνιος του Bounty είναι "πιθανόν μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο". Ο Ουόλμπριτζ εργαζόταν στο Bounty για 17 χρόνια, είπε η σύζυγός του, η Κλόντια Μακάν, η οποία μίλησε τηλεφωνικά με το Ρόιτερς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. "Αυτό ήταν το πάθος του", τόνισε η Μακάν.
Το HMS Bounty, μήκους 55 μέτρων, είχε ναυπηγηθεί για το γύρισμα της ταινίας του 1962 "Η ανταρσία του Μπάουντι" με τον Μάρλον Μπράντο. Αναφερόταν στην περιβόητη ανταρσία που έγινε στο βρετανικό σκάφος το 1789 στην Ταϊτή.
Έκτοτε το πλοίο είχε κάνει εμφανίσεις σε πολλές άλλες ταινίες και σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές ή ιστορικά ντοκιμαντέρ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα