Σταϊκούρας: Με κριτήρια τα χρήματα στους φορείς για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων



Διευκρινίσεις για το πώς θα δοθούν τα κονδύλια προς τους ΟΤΑ και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για να μπορέσουν αυτοί με τη σειρά τους να εξυπηρετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας...

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η κυβέρνηση θα δώσει
χρήματα για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων φορέων και δήμων, μονάχα σε περίπτωση που αυτοί έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και διατηρούν Μητρώο Δεσμεύσεων, όπου θα καταγράφονται οι ειλημμένες και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους, καθώς και οι δαπάνες τους.
«Δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, ότι με τα χρήματα της δόσης θα εξοφληθούν αυτομάτως ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι πόροι είναι άμεσα διαθέσιμοι, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι φορείς, δεν θα δημιουργήσουν νέα γενιά ληξιπροθέσμων οφειλών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τον ΟΚΑΝΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα