Στα ”μαχαίρια” Σαμαράς- Αβραμόπουλος...


Στα "μαχαίρια"βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τοναντιπρόεδρο του κόμματος και υπ. Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αιτία, οιπρόσφατες συνεντεύξεις του δεύτερου, στις οποίες δεν παραλείπει να αφήσει"παράθυρο" συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παρ' ότι η Συγγρού ούτε καν θέλεινα συζητά κάτι τέτοιο, θεωρώντας πως της κάνει ζημιά, εν όψει των επικείμενωνεκλογών και δεν συμβάλλει στην προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος....
Mεδιευκρινίσεις του ο κ Αβραμόπουλος προσπάθησε να αμβλύνει τις γωνίες από τιςσυγκεκριμένες θέσεις του, επισημαίνοντας ότι μιλά γενικότερα για συνεργασία τωνπολιτικών δυνάμεων και όχι για κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η "ζημιά" στιςσχέσεις τους όμως, φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει και σε αυτό συντελούν οι τριβέςσε μία σειρά από άλλα ζητήματα των προηγούμενων εβδομάδων και μηνών.
Ο αντιπρόεδρος τουκόμματος πχ επέμεινε να υπερασπίζεται την πολιτική του μεσαίου χώρου, την ίδιαστιγμή που και για συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο μεσαίος χώρος αποτελούσεπερίπου... "απαγορευμένη λέξη".
Παράπονα όμως υπάρχουν καιαπό την πλευρά του κ Αβραμόπουλου, για τη στάση της ηγεσίας απέναντί του, ο οποίοςυποστηρίζει ότι επιτρέπει σε εσωκομματικούς αντιπάλους, να διαστρεβλώνουν στηνπρώτη ευκαιρία τα λεγόμενά του.
Πάντως, ο ίδιος ο κΣαμαράς, είχε συνομιλία σε υψηλούς τόνους, σύμφωνα με πληροφορίες με τον υπ.Άμυνας, στον οποίο εξέφρασε παράπονα για τα όσα είπε σε πρόσφατες συνεντεύξειςτου.
Προβλήματα φέρεται ναυπάρχουν τις τελευταίες ημέρες και με τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος,Πάνο Παναγιωτόπουλο, εξαιτίας της "ανεκτικής στάσης" που κράτησεαπέναντι στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Ο Πανος Παναγιωτοπουλοςδεν είχε κανενός είδους εξουσιοδότηση για να προβεί σε "ανοίγματα"προς την κ Βόζεμπεργκ και τους άλλους ανεξάρτητους, οι οποίοι -κατά στελέχηπροσκείμενα στον Α. Σαμαρά- έπρεπε να είχαν αποδείξει έμπρακτα τη "μεταμέλειά"τους, στις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων στη Βουλή και όχι στα κανάλια.πηγη star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα