ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ Ο ΚΑΡΥΔΗΣ!


Σε συγκέντρωση που οργάνωσαν φίλοι του στα Καμίνια, παρευρέθη την Τρίτη, 1η Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Α΄ Πειραιά και στα Νησιά, Δημήτρης Καρύδης. O κ. Καρύδης στις συζητήσεις του, επισήμανε για ακόμη μια φορά, το πόσο καταστροφικό θα ήταν το ενδεχόμενο μιας εξόδου από το ευρώ. «Με αυτό τον τρόπο θα χάσουμε το PSI γιατί
το χρέος τώρα είναι σε ευρώ και αν εκφραστεί σε άλλο νόμισμα, θα χάσουμε ότι κερδίσαμε και θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος. Θα πάμε σε μια κατάσταση, με δυσθεόρατο χρέος...ανεξέλεγκτο έλλειμμα και η ύφεση θα είναι τρομακτικά μεγαλύτερη από αυτή που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Μια άτακτη χρεοκοπία θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης.
Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα πάνω από 5 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.Η εισαγωγή βασικών αγαθών –όπως φάρμακα, πετρέλαιο, και μηχανήματα– θα γινόταν προβληματική, αφού η χώρα, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε πρόσβαση σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση. Η ανεργία, η οποία είναι ήδη απαράδεκτα υψηλή θα αυξανόταν περισσότερο. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης.Είναι, νομίζω, αντιληπτό ότι δεν μπορούμε καν να προβλέψουμε που θα οδηγήσει τελικά μία τέτοια εφιαλτική κατάσταση. Θα είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες και οι Έλληνες αξίζουμε πολύ περισσότερα» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μόνη η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση παρά τα λάθη που έκανε. «Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ έχει σφραγίσει την πρόοδο της χώρας και αυτό πολλοί σκόπιμα το ξεχνούν. Με την έννοια αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερη σημασία να παραμείνει ισχυρό στον πολιτικό χάρτη» σημείωσε ο κ. Καρύδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα