Στα «δύο» η μιντιακή αυτοκρατορία του Μέρντοχ;

Στα "δύο" αναμένεται να διασπαστεί η μιντιακή αυτοκρατορία "News Corp." του Αυστραλού μεγιστάνα, Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των "New York Times". Μετά το σκάνδαλο υποκλοπών στην Βρετανία που αμαύρωσε την εικόνα του κολοσσού των ΜΜΕ, ο Μέρντοχ είχε την ιδέα να κρατήσει για τον εαυτό του το πιο επικερδές κομμάτι -αυτό της τηλεόρασης και της ψυχαγωγίας- και το εκδοτικό να το αναθέσει σε άλλη εταιρεία....

Βεβαίως,
ο Αυστραλός μεγιστάνας θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών . Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, τότε η εκδοτική επιχείρηση της News Corp., που περiλαμβάνει το "καμάρι" της μιντιακής αυτοκρατορίας, "Wall Street Journal", τους "Times" του Λονδίνου , τη "New York Post", αλλά και τον εκδοτικό οίκο "Harper Collins", θα περάσει σε άλλα "χέρια".
Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Ο 81χρονος Μέρντοχ, ο γιος του, Τζέιμς, και άλλα μέλη της News Corp, σύμφωνα με απόφαση της ειδικής επιτροπής που είχε επιφορτιστεί με την έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία , γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επωνύμων, αλλά και ενός έφηβου κοριτσιού που έπεσε θύμα απαγωγής και έπειτα δολοφονίας.
Μάλιστα, η ειδική επιτροπή απεφάνθη πως ο Ρούπερτ Μέρντοχ δεν είναι "κατάλληλος" να διοικήσει μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία και θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τις παράνομες τηλεφωνικές υποκοπές.
Keywords
Τυχαία Θέματα