ΣΟΙΜΠΛΕ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"!


Δεναποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια, ουπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιστολή πουαπευθύνει προς τον πρόεδρο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ΝόρμπερτΛάμερτ, ενόψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας για την έγκριση του δεύτερου πακέτουβοήθειας προς την Ελλάδα. Σημειώνει δε οτι «μπορείνα μην είναι η τελευταία φορά
που η γερμανική Βουλή ασχολείται με το θέμα τηςοικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα»...

«Δενυπάρχουν εγγυήσεις ότι η πορεία που επελέγη οδηγεί στην επιτυχία», επισημαίνειο κ. Σόιμπλε και τονίζει ότι «μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που ηγερμανική Βουλή ασχολείται με το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς τηνΕλλάδα».
Σημειώνειωστόσο ότι αν και οι προβλέψεις μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες, οιπιθανότητες επιτυχίας οποιασδήποτε εναλλακτικής είναι ακόμη πιο περιορισμένες.
Ογερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει ναεφαρμόσει τα επείγοντα μέτρα πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ενώ σεό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστηρίζει ότι δεν θα είχε νόημα χωρίςτην ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και διευκρινίζει ότι η βοήθεια για τηνανταλλαγή των ομολόγων, η οποία θα ακολουθήσει την απομείωση του χρέους, θα
εγκριθείμόνον «όταν πράγματι θα έχει διασφαλιστεί μια ευρεία συμμετοχή των μεμονωμένωνιδιωτών πιστωτών».
Χωρίς«σοβαρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» θα έχαναν το νόημά τους οι συμφωνίες στοσύνολό τους, προσθέτει.
Ησυναίνεση της γερμανικής Βουλής, σημειώνεται ακόμη στην επιστολή, θα δοθεί υπόαυτήν την επιφύλαξη. Ως ένα ακόμα κριτήριο ο Σόιμπλε ανέφερε το να αποδείξει ηΕλλάδα ότι πραγματοποιεί πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Οκ. Σόιμπλε έχει πάντως ήδη προβλέψει ότι κατά ψηφοφορία της Δευτέρας θαεγκριθεί το νέο πακέτο και μάλιστα χωρίς να χρειαστούν οι ψήφοι τηςαντιπολίτευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα