ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Αντώνη, πάλαι ποτέαγαπητέ,Στις 29 Νοεμβρίου του2009, «μαγεμένοι» από το περίφημο «`Ο,τιείναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό» και βέβαια ότι η «αντάρτικη» ιστορίασου και η μακρά περίοδος «στο περιθώριο» του βρώμικου πολιτικού συστήματος ήτανη τρανότερη απόδειξη της καθαρότητας σου, σε στηρίξαμε πιστεύοντας ότι ήσουν το βάλσαμο για τις πληγές ενόςπολιτικού χώρου που αντιμετώπιζε την απόλυτη απαξίωση μετά την κυβερνητικήθητεία της περιόδου 2004-2009.... Πιστεύοντας ότι ήσουν η προσωποποίηση της ελπίδας για μια χώρα που έμελε να φτάσειστα όρια της εξαθλίωσης από την ολέθρια πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 6 Μαῒου 2010, το ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας στο μνημόνιομας έκανε να νιώσουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ένα γνήσιο λαϊκόκόμμα στο δρόμο του κοινωνικού, ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Τα φαντάσματατου νεοφιλελευθερισμού εξοστρακίζονταν και η πορεία της αναγέννησης τουπολιτικού χώρου μας και της πατρίδας αποκτούσε χρονικό σημείο αναφοράς.
Με διπλή ορμή,πιστεύοντας πως δεν ήμαστε μόνοι μας οι ΔΑΚίτεςαλλά είχαμε τη στήριξη και της ΝΔ, ριχτήκαμεστον αγώνα κατά του μνημονίου του ξεπουλήματος της χώρας. Στα σχολεία, στιςγενικές συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις, πολεμήσαμετο μνημόνιο που στερούσε και στερεί την ελπίδα των παιδιών μας για το μέλλον.
Η πρώτη διάψευση ήρθε μετην ψήφιση των εφαρμοστικών νόμωντου μεσοπρόθεσμου και ο εφιάλτηςέδωσε ηχηρό παρών με την αδιανόητη συμμετοχή στη, δίχως λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Το γράψαμε και τότε και κοινοποιήσαμετην άποψη μας στη ΔΑΚΕ/ΠΕ. Περιμέναμε πρώτα από εκεί μια ιδεολογικά καθαρήαντίδραση. Δεν ήρθε ποτέ. `Αλλωστε «συγκυβέρνηση» έχουμε και στη ΔιδασκαλικήΟμοσπονδία, κόντρα στη βούληση της βάσης της ΔΑΚΕ.
Μείναμεσιωπηλοί από τότε. `Ισως ενδόμυχα να προσδοκούσαμε μιαεντυπωσιακή κίνηση που θα ανέτρεπε αυτήν της συμμετοχής στην κυβέρνηση –εντολέα της τρόϊκα. Μια εντυπωσιακή ανατροπή που θα έδειχνε στον αποκοιμισμένοαπό τα μέσα μαζικής Αποχαύνωσης `Ελληνα, πωςυπάρχουν δρόμοι σωτηρίας πέρα και μακριά από το γκρεμό της δανειακής σύμβασηςκαι του νέου μνημονίου, που εκχωρεί την εθνική μας
Μάταια...........
Ως πρόεδρος της ΝΔ στηνκρίσιμη συζήτηση στη βουλή, όρθωσεςαπέναντι μας τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες των δεινών που θα έρθουναν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο.
Ως πρόεδρος της ΝΔ στηνκρίσιμη συζήτηση στη βουλή, μας είπες ότι επίδύο χρόνια φορούσες αντιμνημονιακό προσωπείο αλλά τους τελευταίους μήνες«είδες το φως» κι ανέλαβες να μας σώσεις από κοινού μ’ αυτούς που ως τώρακαταδίκαζες.
Ως πρόεδρος της ΝΔ στηνκρίσιμη συζήτηση στη βουλή δεν ενοχλήθηκες ούτε στο ελάχιστο από το γεγονός ότιόλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το «ναό της δημοκρατίας»δέχονταν απρόσκλητη,ανελέητη, δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Δεν ενοχλήθηκε η δημοκρατική σου συνείδηση από την απαγόρευση,ουσιαστικά, στο λαό, του δικαιώματος να διαμαρτύρεται απέναντι σ’αυτό που τονσυνθλίβει. Στηρίζοντας μια κυβέρνηση που η ύπαρξη της ακροβ
Keywords
Τυχαία Θέματα