Σκάνδαλο Siemens: Απολογούνται ως κατηγορούμενοι οκτώ στελέχη του ΟΤΕ



Μεγαλώνει ο κύκλος των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Siemens. Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται ήδη σε απολογία από τους εφέτες ανακριτές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία. Τα νέα αυτά κατηγορητήρια στηρίχθηκαν στα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και τα οποία έδειχναν ύποπτα εμβάσματα αλλά και μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα των πρώην στελεχών του ΟΤΕ....
Συγκεκριμένα, ένα έμβασμα απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τρεις ύποπτοι λογαριασμοί σε τράπεζα του εξωτερικού καθώς και η τουλάχιστον περίεργη επενδυτική δραστηριότητα σε ακίνητα που φέρονται να ανέπτυξαν οι κατηγορούμενοι, δεν άργησαν να τους φέρουν κατηγορούμενους για την εμπλοκή τους στην «αμαρτωλή» σύμβαση 8002/97 για το ψηφιακό κέντρο του ΟΤΕ.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται είτε να διετέλεσαν μέλη των επιτροπών αξιολόγησης, είτε να υπήρξαν εισηγητές στις επίμαχες επιτροπές που ενέκριναν τη σύμβαση, ενώ όπως προέκυψε από τα πρακτικά στην πλειοψηφία των συνεδριάσεων συμμετείχαν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Δηλαδή από τα 16 πρακτικά των συνεδριάσεων για τη σύναψη της 8002/97 προκύπτει ότι στα 12 πρακτικά τα μέλη ήταν τα ίδια.
Οι εφέτες ανακριτές φέρονται να εντόπισαν στο λογαριασμό ενός εκ των οκτώ κατηγορουμένων έμβασμα προερχόμενο απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Σε άλλους τρεις κατηγορουμένους ς φέρονται να εντοπίστηκαν ύποπτοι λογαριασμοί σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι εμφανίζονται την επίμαχη περίοδο να κάνουν μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα