Σημαντικές αλλαγές στα δικαιώματα των ταξιδιών με αεροπλάνα από Ε.Ε.



Νέες, ριζικές αλλαγές στα δικαιώματα που απολαμβάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος, Σίιμ Κάλλας, πρωταρχικός στόχος των προτεινόμενων αλλαγών είναι να διασφαλιστεί πως τα δικαιώματα των ταξιδιωτών δεν θα παραβιάζονται από τις αεροπορικές εταιρείες, σε περίπτωση ακυρώσεων ή καθυστερήσεων στις πτήσεις.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, σε περίπτωση που μία αεροπορική εταιρεία δεν
έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους επιβάτες ακυρωμένων ή καθυστερημένων πτήσεων θέση σε μία εναλλακτική πτήση εντός 12 ωρών, τότε πρέπει να τους εξασφαλίσει θέσεις στα δρομολόγια ανταγωνιστικών αερομεταφορέων ή τρένων.
Παράλληλα, σε περίπτωση καθυστέρησης μίας πτήσης, η υπεύθυνη εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να παράσχει εξηγήσεις στους επιβάτες εντός 30 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Παράλληλα, οι επιβάτες θα έχουν δικαίωμα να λάβουν τροφή και νερό έπειτα από δύο ώρες καθυστέρησης, αντί για τέσσερις που ισχύει σήμερα.
Οι προτάσεις της Κομισιόν θα πρέπει να πλέον να εγκριθούν από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωκοινοβούλιο. Εάν επικυρωθούν, θα αποκτήσουν την ισχύ νόμου στις αρχές του 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα