Σίδηρος κατά της κόπωσης…

Στην καταπολέμηση της κούρασης των γυναικών συμβάλλουν τα συμπληρώματα σιδήρου, σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές, έπειτα από μελέτη που εκπόνησαν. Η διαπίστωση αυτή έρχεται να ενισχύσει την άποψη πως ακόμη και οι γυναίκες που δεν έχουν διαγνωσθεί με σιδηροπενική αναιμία ωφελούνται από την πρόσληψη σιδήρου. Στις μέρες μας, η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο κοινή αιτία αναιμίας που προκαλεί αδυναμία και κόπωση. Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, που έγινε σε 198 γυναίκες 18-53 ετών, που ανέφεραν ότι ένιωθαν έντονη κόπωση χωρίς να έχουν...
διαγνωσθεί με κάποιο ιατρικό πρόβλημα, και δημοσιεύτηκε στο
επιστημονικό περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, ο σίδηρος μπορεί να φανεί χρήσιμος και σε γυναίκες με οριακά χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η κατάχρηση σιδήρου μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις, όπως η ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων.

Από τις 198 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, δόθηκαν 80 mg σιδήρου την ημέρα στις μισές και στις άλλες μισές εικονικά χάπια ζάχαρης.

Δώδεκα εβδομάδες μετά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην ομάδα των γυναικών που έπαιρναν τα χάπια σιδήρου τα ποσοστά της κόπωσης μειώθηκαν κατά 50%.
Keywords
Τυχαία Θέματα